Αποκαλύψεις Γεροβασίλη: 45 άτομα «κρυμμένα» σε γραφείο πρώην υπουργού

Καταιγιστική ήταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή επίκαιρη επερώτηση 12 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με θέμα: «Με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία η Κυβέρνηση διογκώνει συνεχώς το Δημόσιο».

Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε ευθεία επίθεση στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική που χάραξε στη δημόσια διοίκηση λέγοντας ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ο «λαός έχει μνήμη».

Μίλησε για συκοφαντική «κοπτοραπτική» τακτική απέναντι σε δημοσίους υπαλλήλους, που η σημερινή κυβέρνηση ανέτρεψε.

Όπως είπε, «στόχος είναι η δημόσια διοίκηση να γίνει ένα εργαλείο Δημοκρατίας και Ανάπτυξης» και αυτό θα επιτευχθεί μέσω των αποφάσεων της σημερινής κυβέρνησης και διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη (οργανογράμματα, εξυπηρέτηση πολιτών, Κινητικότητα, Μητρώο κ.α.)

Η Όλγα Γεροβασίλη έδωσε στοιχεία για μετακλητούς και προσλήψεις που, κατά την ίδια, διαψεύδουν τα επιχειρήματα της ΝΔ περί «διόγκωσης του Δημοσίου», ενώ αξιοσημείωτο ήταν το παράδειγμα που αποκάλυψε δημοσίως για «κάποιο»… γραφείο υπουργού, που επί κυβερνήσεως ΝΔ, είχε 53 άτομα (μετακλητούς, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) αλλά στις μισθολογικές καταστάσεις φαίνονταν μόνο 8! Οι υπόλοιποι (45), όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ήταν καλά «κρυμμένοι»…

Συγκεκριμένα είπε:

«Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ., υπηρετούσαν: 14 Ειδικοί σύμβουλοι, 8 Μετακλητοί, 4 άτομα ειδικό επιστημονικό προσωπικό, 2 δημοσιογράφοι, 14 αποσπασμένοι, και 11 υπάλληλοι με Διάθεση από το ΚΕΛΠΝΟ. Σύνολο 53 άτομα. Από αυτά τα 53 άτομα, πόσοι εμφανίζονταν; μόνο 8 μετακλητούς υπαλλήλους. Οι άλλοι κρυμμένοι… Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκλεισε το λόγο της με θέμα τις επιθέσεις που έγιναν εις βάρος της για το ασυμβίβαστο, καταθέτοντας στα πρακτικά 3 εκθέσεις συνταγματολόγων που, σύμφωνα με την ίδια, την «δικαιώνουν».

Δείτε το βίντεο με όλη την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΒΟΥΛΗ, ΟΜΙΛΙΑ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!