Απόφαση Νακου- Στυλιανίδη για τα κυλικεία σχολείων

Κοινή Υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος και ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Με την υπουργική απόφαση καθορίζονται, ειδικότερα, οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό, η διαδικασία δημοσίευσης της σχετικής διακήρυξης για την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής δημοσιότητας, η σύνθεση και οι αρμοδιότητες της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών, καθώς και την υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού, ο τρόπος υπολογισμού του μισθώματος κ.α.

Επίσης, προβλέπονται οι υποχρεώσεις του μισθωτή αναφορικά με την αυστηρή τήρηση υγειονομικών διατάξεων, ενώ υποχρεωτική καθίσταται και η προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης σεμιναρίου υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ.

Επιπλέον, ορίζεται ότι οι εισπράξεις από τη λειτουργία του κυλικείου του κάθε σχολείου αποτελούν έσοδο της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και διατίθενται για την κάλυψη ή συμπλήρωση των δαπανών λειτουργίας του σχολείου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!