Από τους ΧΥΤΑ στους ΧΥΤΥ. Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων σε Καβάλα- Αλεξανδρούπολη


Από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Η περιφερειακή σύσκεψη της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου- με την ιδιότητα του Προέδρου της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτωνέκρινε ότι η περιοχή χρειάζεται δύο ΧΥΤΥ στο Ορεινό Καβάλας και στην Αλεξανδρούπολη.

Οι ΧΥΤΥ θα λύσουν το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι πολύ έντονο στην περιοχή, αφού υπάρχουν πολλοί χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων που πρέπει όχι μόνο να κλείσουν αλλά και να αποκατασταθούν.

Στους χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα οδηγούνται τα απορρίμματα, αφού προηγουμένως έχουν αφαιρεθεί όλα όσα μπορούν να ανακυκλωθούν και να αξιοποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. δημήτρης Σταμάτης, οι Νομάρχες, οι Προέδροι των ΤΕδΚ και οι εκπροσώποι των Φορέων διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοδΣΑ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!