Από το «παράθυρο» αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων

Παράθυρο για την αύξησες στις συντάξεις, βουλευτών και δημάρχων ανοίγει εγκύκλιος του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, ΕΤΑΜ.

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο που εκδόθηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα» την περασμένη εβδομάδα,  δίνεται το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας, τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΤΑΜ, προκειμένου κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισης του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία με την εγκύκλιο αυτή οι πολιτικοί και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με την εγκύκλιο συντάξιμος χρόνος θεωρείται για βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργός, δημάρχους και νομάρχες και η θητεία που διένυσαν στο κοινοβούλιο ή στην τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα και πριν τον Καλλικράτη και μπορούν να  εξαγοράσουν το χρόνο αυτό από τα Ταμεία που ήταν εκλεγμένοι πριν την θητεία τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφαση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΤΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΙΡΕΤΟΙ


Αφήστε μια απάντηση