Από το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σταδιακά στη λογική των προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.

Μάλιστα, με αφορμή το θέμα με τα stage, o υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μοριοδοτηθούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «θα αντιμετωπίσουμε με αίσθημα δικαίου όλα τα θέματα που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν, διότι σκοπός και στόχος μας είναι να νοιαστούμε για όλα τα παιδιά. Επιτέλους κάποιος πρέπει να νοιαστεί και για τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και που σήμερα π.χ. στερούνται της μοριοδότησης, της προσαύξησης στη μοριοδότηση του 50%. Και αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, δεν είναι αξιοκρατικό».

Για το σύνολο των προσλήψεων, εξάλλου, η λογική από ΄δω και στο εξής είναι «να προχωρήσουμε με στόχο να πηγαίνουμε όλο και περισσότερο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που από κάθε άποψη είναι κατά τεκμήριο αντικειμενικές, αξιοκρατικές και συμβάλουν στην εγκατάσταση ενός αισθήματος ισονομίας, ισοπολιτείας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατίας στην ελληνική κοινωνία», όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσουμε το φιλί της ζωής σε μια Ελλάδα που δε σέβεται την αξιοπρέπεια των παιδιών της, σε μια Ελλάδα, η οποία δεν πορεύεται με βάση αρχές και αξίες. Γι’ αυτό το λόγο ό,τι κάνουμε θα είναι και θα κινείται στην κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βέης δήλωσε: «ελπίζω με τη συνεργασία που θα έχουμε, να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε για το καλό τουλάχιστον που βλέπουμε εμείς των προσλήψεων στο δημόσιο, ένα σύστημα που θα κρατάει όπως προσπαθούμε πάντα την ισονομία, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια». 

                                                    Παυλόπουλος: κοινωνική αναλγησία

Για κοινωνική αναλγησία του ΠΑΣΟΚ που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους κάνει λόγο σχολιάζοντας τη διακοπή των προγραμμάτων stage που, όπως σημειώνει, το ίδιο ξεκίνησε το 2003, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Προσθέτει δε ότι είναι και «έκθετο Συνταγματικά, με βάση την «Αρχή της ισότητας» και θα παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!