Από τη λίστα των ΜΚΟ, στη λίστα «Καρανίκα» – Μάχη κορυφής στη Βουλή με αναφορές για Δημόσιο και μετακλητούς

Με άμεση ή έμμεση αναφορά, τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλαν και πάλι το Δημόσιο στο «παιχνίδι» της αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Με τον νόμο 4024/2011, στον ΟΣΚ τερματίστηκαν οι διώξεις για μισθολογικές υπερβάσεις. Υπήρξε απαλλαγή διοικήσεων όλων των τοπικών αυτοδιοικήσεων. Δεν συνιστά πλέον δωροδοκία η υλική παροχή για ένδειξη ευγνωμοσύνης. Επίσης, με την πρωτοβουλία του τότε υπουργού κ. Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο που προέβλεπε ότι στελέχη και υπάλληλοι δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές, κακουργηματικού χαρακτήρα. Με την κατηγορία αυτή ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Η τροπολογία κατατέθηκε 6.5.2014 και προέβλεπε μικρότερες ποινές και στη συνέχεια αφού ίσχυσε κάποια μικρή περίοδο καταργήθηκε ως λάθος. Παρόλα αυτά έδινε το δικαίωμα στους κατηγορούμενους να δικάζονται με αυτόν τον νόμο. Ευτυχώς χαρακτηρίστηκε αργότερα αντισυνταγματική η διάταξη».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Δρομολογείτε τη συστηματική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μας γεμίσατε κομματικούς κηφήνες, πατάσσετε την αριστεία γιατί δεν αντέχετε και προφανώς ούτε κι αυτή σας αντέχει. Έχετε κάνει γραφικές επιλογές. Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μία γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αγωνίζεται. Οι μετακλητοί δηλαδή δεν πρέπει να έχουν σπουδάσει; Η ψευτοαριστερά της μετριότητας δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει για ηθικό πλεονέκτημα. Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στον βούρκο του λαϊκισμού. Θα ονομάσω λίστα Καρανίκα τη λίστα των φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα ονομάσω λίστα Αλεξιάδη τη λίστα εκείνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Με αυτές τις λίστες να ασχοληθείτε».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!