Από τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου 1.000 από τις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου

Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) των υπουργείων θα αποτελέσουν τη βασική «πηγή» των υπόλοιπων 1.000 έως 1.200 υπαλλήλων, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, απομένουν, ώστε να  συμπληρωθούν οι 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνεδρίαση παρότι αποφασίστηκε να δοθεί «μάχη» για να συμπεριληφθούν να προσμετρηθούν στις 15.000 απολύσεις (4.000 μέχρι το τέλος του 2013) αυτές που θα προκύψουν από τα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΑΣ) και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ) αλλά και τους συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές προαναγγέλλει με την τρόικα, τονίσθηκε με έμφαση ότι εφόσον κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό από τους δανειστές μας, θα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει, τουλάχιστον τις άμεσες δεσμεύσεις της για τις 4.000 απολύσεις.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους υπουργούς εντός των επομένων δέκα ημερών να δώσουν λίστες με τα ΝΠΙΔ που εποπτεύουν και αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο.

Οι πηγές για τις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν:

1)      2.000  από του 2.662 απολυμένους της ΕΡΤ, καθώς, όπως έχει γράψει στο νέο φορέα αναμένεται να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόλις 662. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ούτε γι’ αυτό το θέμα έχει δώσει τη σχετική έγκριση, αναμένοντας τον τελικό αριθμό των προσλήψεων

2)      Περίπου 200 έως 400 υπάλληλοι από Πειθαρχικά

3)      Περίπου 600 που έχουν ήδη απομακρυνθεί ως μη δυνάμενοι να εργασθούν (περιπτώσεις ψυχικών παθήσεων κλπ)

Με αυτά τα δεδομένα απομένουν περίπου 1.000 υπάλληλοι από ΝΠΙΔ του Δημοσίου που πρέπει να οδηγηθούν στην έξοδο εντός του 2013. Ωστόσο από κυβερνητικούς παράγοντες εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η τρόικα σε πρώτη φάση θα κάνει δεκτές τις περίπου 500 απολύσεις που υπολογίζεται ότι θα γίνουν από ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, άρα ο αριθμός από τα ΝΠΙΔ θα μειωθεί στους 500.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΠΙΔ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!