Από 1.1.2015 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο (pdf) - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Φεβρουάριος
Back

Από 1.1.2015 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο (pdf)

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2015 αλλά και το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα είναι δύο από τις βασικές εκκρεμότητες που αποτελούν εμπόδιο για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα. Αυτό προκύπτει από Νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο 181 σελίδων που αναρτήθηκε την σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών μεταφρασμένο στα ελληνικά επτά μήνες μετά την επικαιροποίησή του.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις εκκρεμότητες είναι η θέσπιση:

– Στο τέλος Οκτωβρίου 2014: Μεταρρύθμισης στο μισθολόγιο με ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 01/01/2015, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 01.07.2015 και για όλους τους υπαλλήλους από 1.1.2016.

-Στο Τέλος Νοεμβρίου 2014: Πακέτου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο για το σύνολο του συνταξιοδοτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών ταμείων και των εφάπαξ.

Παράλληλα στις εκκρεμότητες που καταγράφονται περιλαμβάνονται η ευθυγράμμιση μη μισθολογικών επιδομάτων με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, η ρύθμιση του ΦΠΑ, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το νέο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!