Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο 30.000 δικαιούχοι πρόωρης συνταξιοδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Απλήρωτοι παραμένουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες δικαιούχοι της πρόωρης συνταξιοδότησης από τον Δεκέμβριο χωρίς να έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμής.

Η τελευταία πίστωση έγινε στις 17 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεμβρίου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ σε 30.464 αγρότες.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις των παραγωγών και απάντησε χωρίς όμως να δώσει «στίγμα» για τον δεύτερο πυλώνα.

Ειδικότερα σε σχέση με τα θέματα του 2ου πυλώνα (Εξισωτική Αποζημίωση, Νέοι Αγρότες, Πρόωρη Συνταξιοδότηση, Αγροπεριβαλλοντικά) και μετά την ολοκλήρωση το Δεκέμβρη μεγάλου πλήθους πληρωμών, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ως προς το τελικό ποσό τους, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ένταξη των ανειλημμένων υποχρεώσεων από το προηγούμενο στο νέο ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.

Επίσης έως το τέλος Απριλίου προγραμματίζει σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ την πληρωμή για το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης καθώς και την Πράσινη Ενίσχυση ( εξισωτική αποζημίωση, συνδεδεμένη ενίσχυση κτλ) με απαραίτητη προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!