Απαντήσεις Στουρνάρα για την συμφωνία με την τρόικα

Μήνυμα «αισιοδοξίας, όχι όμως εφησυχασμού», θέλησε να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά τη συμφωνία με την τρόικα.

Σε συνεντευξη Τύπου ο υπουργός τόνισε  ότι «μείζων στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ακόμα και από φέτος προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα μείωσης του χρέους», ενω αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών δήλωσε ότι ήταν δύσκολες και πως έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά στις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι για τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 5.000 ευρώ δεν υπάρχει περιορισμός στις δόσεις αλλά ο αριθμός τους θα διαμορφώνεται με βάση την οικονομική κατάσταση του υπόχρεου.Αντίθετα για τους επαγγελματίες και τα νομικά πρόσωπα γενικότερα οι δόσεις θα είναι έως 48.

Παράλληλα για χρέη άνω των 75.000 ευρώ θα απαιτείται πιστοποιητικό λογιστή για τη ρύθμιση των χρεών ενώ για 300.000 και άνω θα χρειάζονται και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι το υπουργείο στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα εξετάζει την αύξηση του ορίου για την άσκηση ποινικής δίωξης από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ.

Διάβαστε ολόκληρο το ρεπορταζ εδω

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!