Απαντήσεις Μάρδα για τους πρόσφυγες «επενδυτές»: Ψάξτε στο Google να δείτε τι κάνουν άλλες χώρες

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του για τους πρόσφυγες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι άνθρωποι από την Συρία που είχαν χρήματα, δεν έφυγαν με αεροπλάνο γιατί δεν πήραν τη βίζα που ήθελαν και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χρήματα στις τράπεζες της χώρας τους ή σε τράπεζες άλλης χώρας αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας.

Συμπληρώνει ότι επί της ουσίας εννοούσε είναι πως ανάμεσα στους πρόσφυγες ίσως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ορισμένα χρήματα για να κάνουν ένα ξεκίνημα και ίσως θέλουν να μείνουν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε, όπως είπε, να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν.

Βέβαια όταν η κουβέντα ήρθε στο πως και με ποιο σχέδιο ο κ. Μάρδας κάλεσε τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής να … μπουν στο google για να δουν τι έχουν κάνει άλλες χώρες.

Tέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει μετανιώσει για τη δήλωση του ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ, να ακολουθηθεί».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΜΑΡΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!