ΡΟΗ
προηγ επομ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Η καλοκαιρία έβγαλε στους δρόμους τον κόσμο το Σαββατοκύριακο, κάτι που αποτυπώθηκε στη σημαντική αύξηση των SMS που απεστάλησαν στο 13033 το τρίτο Σαββατοκύριακο ελέγχου των μετακινήσεων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το διήμερο που πέρασε εστάλησαν κατά 20% περισσότερα γραπτά μηνύματα για «ελεύθερη κυκλοφορία» προς τις εγκεκριμένες – με βάση την ΠΝΠ- τοποθεσίες σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Σε απόλυτους αριθμούς το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 2,4 εκατ. SMS την ημέρα, έναντι 2 εκατ. SMS που αποστέλλονταν σε καθημερινή βάση. Παρά το «ρεκόρ» στα γραπτά μηνύματα, ο αριθμός εκείνων που δεν αντιστάθηκαν στις υψηλές θερμοκρασίες και δήλωσαν «εξοδούχοι» είναι ακόμη μεγαλύτερος αυτό το Σαββατοκύριακο αν συνυπολογιστούν και τα «φύλλα πορείας» που έχουν κατεβάσει από την ειδική διαδικτυακή πύλη που έχει δημιουργηθεί για τις μετακινήσεις, forma.gov.gr. Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι πολίτες έχουν… προμηθευτεί πάνω από 3 εκατ. βεβαιώσεις τύπου Α και Β, ενώ δεν καταγράφεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους, καθώς, αφού τις κατεβάζουν στους υπολογιστές τους και τις εκτυπώνουν, δεν υπάρχει λόγος να ξαναεπισκεφθούν το forma.gov.gr.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΞΟΔΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!