Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στο μέλος της ΕΠΟ Γ.Παπακωνσταντίνου

Απολογήθηκε για δύο περίπου ώρες ενώπιον του Γιώργου Ανδρεάδη ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, νυν μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, που έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Σαρρή στα δυόμιση περίπου χρόνια της θητείας του τελευταίου στην προεδρία.

Ο Παπακωνσταντίνου μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον ανακριτή στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας και από κοινού αποφασίστηκε να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του Παπακωνσταντίνου, ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγορείται μόνο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό του Γιάννη Παπακωνσταντίνου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, ωστόσο από τον ανακριτή δεν κρίθηκε αναγκαίο και έτσι δεν κατέθεσε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος του Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος Τάρτης έκανε την εξής δήλωση: «Μας επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θεωρώ πως είναι μια ηθική δικαίωση γιατί ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παραμένει στα κοινά του ποδοσφαίρου κάτι που σημαίνει ότι αυτή η σκευωρία οδηγείται στην κατάρρευση όπως στην κατάρρευση θα οδηγηθούν και αυτοί οι τελευταίοι που αμφιβάλλουν την ηθική του ακεραιότητα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση