Αντωνόπουλου: Χρειάζονται 78 προσλήψεις στο πληροφοριακό τμήμα του ΟΑΕΔ -Περιστατικά έντασης

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν 78 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικότητας πληροφορικής που θα μπορέσουν να επιλύσουν τις παθογένειες του πληροφοριακού συστήματοςτου ΟΑΕΔ στα πλαίσια της αναδιάθρωσης του, επισήμανε απάντωντας σε ερώτηση στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΕΚ – ΟΑΕΔ, όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «στα πλαίσια της αναδιάρθωσης του ΟΑΕΔ εκτιμά ότι θα χρειαστούν επιπλέον 50 υπάλληλοι ΠΕ Πληροφορικής και 28 υπάλληλοι ΤΕ Πληροφορικής στον ΟΑΕΔ». Ωστόσο ή ίδια σημείωσε ότι «για την έγκριση, την προκήρυξη και την κάλυψη των θέσεων αυτών, αρμόδιο είναι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Οι απαντήσεις της κ. Αντωνοπούλου δόθηκαν σε ερώτηση που είχε κατατεθεί για τα προβλήματα λειτουργίας του ΟΠΣ ΟΑΕΔ , τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΑΕΔ αλλά και τον ακριβή αριθμό ανέργων που εισέπραξαν το δώρο Χριστουγέννων.

Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, η υπουργός ανέφερε ότι «ο ΟΑΕΔ έχει προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων υποστήριξης των πληροφοριακών συστημάτων με ιδιωτικές εταιρείες που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις των συστημάτων σε επίπεδο βάσης δεδομένων. Η αρμόδια Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΟΑΕΔ έχει αναλάβει τον συντονισμό των ανωτέρω ανάδοχων εταιρειών και από την μέχρι τώρα διερεύνηση του συστήματος έχουν προταθεί βελτιώσεις και αλλαγές στην παραμετροποίηση των συστημάτων. Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών θα ακολουθηθεί μια περιοδος παρακολούθησης της απόκρισης τυο συστήματος ΟΠΣ και προσαρμογής του στην επιθυμητή βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας».

Οι εργαζόμενοι πάντως σημειώνουν ότι «από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του κοινωφελούς σε Δήμους για 24.251 θέσεις, το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ στην ουσία υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και οι άνεργοι αφού τις περισσότερες ώρες που τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ είναι ανοιχτά για το κοινό, οι υπάλληλοι δεν μπορούν ούτε να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες πολιτών.

Έτσι χτες παρουσιάστηκε και δεύτερο περιστατικό έντασης από ανέργους στο ΚΠΑ2 Κερατσινίου αφού αρκετοί άνεργοι που είχαν πάει για να εξυπηρετηθούν περιμένοντας ώρες για να επανέλθει το σύστημα, δεν έφευγαν από την υπηρεσία, προχωρώντας σε μια είδους κατάληψη της υπηρεσίας παρότι είχε τελειώσει η ώρα κοινού ( έως 13.30 ) και το ΟΠΣ δεν λειτουργούσε.

Ο Προϊστάμενος δεν είχε άλλη λύση παρά να καλέσει τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας η οποία παρενέβη και τελικώς οι πολίτες έφυγαν από την υπηρεσία. Στο ίδιο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Κερατσίνι την προηγούμενη εβδομάδα είχε παρουσιαστεί και το περιστατικό ξυλοδαρμού από άνεργο που ήθελε να εγγραφεί παρότι κατοικούσε σε διεύθυνση αρμοδιότητας του ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ Πειραιώς».

Τα κρούσματα εντάσεων και λεκτικής βίας απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ συνεχίζονται, σημειώνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι εγκαλούν την υπουργό που δεν δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα και πετά το «μπαλάκι» στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου, ενημέρωσε ότι ο ΟΑΕΔ χορήγησε για το δώρο Χριστουγέννων επιδομάτων ανεργίας 40.240.703 εκ. € σε 274.669 δικαιούχους ενώ για το Δώρο Χριστουγέννων ειδικής παροχής Μητρότητας χορηγήθηκαν 4.167.628 εκ. € σε 19.889 δικαιούχους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΑΕΔ, ΕΝΤΑΣΗ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!