Αντωνοπούλου: Έρχεται η «νέα γενιά» προγραμμάτων κοινωφελούς – Ποια τα οφέλη για τους δικαιούχους

Παράθυρο στον άγνωστο ψηφιακό κόσμο και στο διαδίκτυο ανοίγει για όσους ανέργους ενταχθούν στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, σε δήμους της χώρας.

Όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα εκτός από την εξασφάλιση τετραήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης την 5η ημέρα θα συμμετέχουν σε προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ θα υπάρχουν και άλλες δύο βαθμίδες πιστοποιημένων προγραμμάτων.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να εγγραφούν ηλεκτρονικά και να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι από τις πρώτες χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ, στη σημερινή Ευρώπη των «28», οι Έλληνες πολίτες κατατάσσονται στην 26η θέση σε ότι αφορά τη χρήση του διαδικτύου.

Η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα, έως το τέλος Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγράφονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια θα εξασφαλίζουν τη μοριοδότηση, μέσω της κάρτας ανεργίας.

«Δίνουμε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους. Όσους περισσότερους μήνες κάποιος παραμένει εκτός αγοράς εργασίας τόσο περισσότερους πόντους παίρνει στη βαθμολόγηση προς έγκριση» είπε.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη για τη χώρα» το γεγονός ότι η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή ενέκρινε την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για στην Ελλάδα, με δεδομένο –όπως είπε– ότι αυτή τη στιγμή όλα τα προγράμματα ανεργίας της ΕΕ στοχεύουν στην επανένταξη των ανέργων μέσω της κατάρτισης και όχι στην κοινωφελή εργασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΦΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!