Αντωνοπούλου: Άριστη η συνεργασία με Αυτοδιοίκηση στα προγράμματα Κοινωφελούς

Η πορεία των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ομόφωνα εξήραν τον σχεδιασμό του προγράμματος που για πρώτη φορά συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με την προσφορά  μετρήσιμων έργων και υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.

«Η κεντρική κυβέρνηση μετέφερε πόρους και εμπιστεύθηκε  τους Δήμους της χώρας για την υλοποίηση ενός προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που βοηθάει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας να επιστρέψουν στην εργασία, καθώς αποδεδειγμένα δεν προσλαμβάνονται από τον ιδιωτικό τομέα,», τόνισε ο Προέδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ζήτησε τη συνέχιση του προγράμματος.

«Η μείωση της ανεργίας είναι προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε θετικό το πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην πρώτη του εφαρμογή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι «το πρόγραμμα δεν είναι για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων, αλλά για τις ανάγκες των ανέργων και κατέληξε λέγοντας ότι «η κοινωφελής εργασία είναι το πρώτο βήμα , η κοινωνική οικονομία είναι το επόμενο βήμα και το πιο σημαντικό για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας»

Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Κοινωφελή Εργασία υλοποιούνται σεμινάρια Κοινωνικής Οικονομίας για όσους ωφελούμενους το επιθυμούν.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης ανέφερε: «Πρέπει να επικροτούμε ότι σωστό και ωφέλιμο γίνεται. Η Κοινωφελής ανήκει σε αυτή τη κατηγορία».

«Πρώτη φορά συνδυάστηκε η καταπολέμηση της ανεργίας με την παραγωγή έργου», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου αναφερόμενη στη φιλοσοφία της κοινωφελούς εργασίας είπε ότι «η Νέα Κοινωφελής Εργασίας απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, τους ανέργους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίηση μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στηρίχθηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στην τήρηση της υπόσχεσης ότι θα δουλέψουμε όλοι μας στην υπηρεσία των ανέργων, χωρίς κόμμα και χρώμα»

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΔΚΜ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!