Αντικαλλικράτης: Επιχείρηση για «σπάσιμο» Λέσβου, Ρόδου, Κέρκυρας, αλλά & Σάμου, Κεφαλλονιάς

Παρά τις αντιδράσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα,  η ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φαίνεται να επιμένει σε «σπάσιμο» και άλλων δήμων ενόψει του αντικαλλικράτη που, όπως λέει, σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή εντός Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι εκτός από:

– Τη Λέσβο για την οποία η απόφαση θεωρείται ειλημμένη καθώς συμφωνούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία και οι τοπικοί παράγοντες,

-Τη Ρόδο (όπου η μόνη που συμφωνεί είναι η τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ, ενώ την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η παράταση της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο)

-Την Κέρκυρα, το ζητάει μετ’ επιτάσεως ο Ν. Δένδιας ωστόσο διαφωνεί ο δήμαρχος της ΝΔ Γ. Τρεπεκλής αλλά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου),

θα εντάξουν στον αντικαλλικράτη τη Σάμο και την Κεφαλλονιά.    

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση. Ωστόσο πρόσφατα ο (προερχόμενος από το συγκυβερνών κόμμα) πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης είχε εκφράσει την αντίθεσή του τονίζοντας ότι  «έξι  με εφτά μήνες πριν τις εκλογές δεν πρέπει να ανοίγει το χωροταξικό».

Μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (και της ΝΔ) έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για τις αλλαγές στο χωροταξικό λαμβάνουν συνεχώς τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα με αιτήματα για «σπάσιμο» ορεινών, νησιωτικών και άλλων δήμων. «Δεν μπορούμε να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου παραμονές εκλογών», λένε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο του αντι-καλλικράτη που αποσύρθηκε, προέβλεπε:  

-Το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις δήμους

-Το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις

-Τη μετακίνηση δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε κάποια άλλη ενότητα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΡΟΔΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]