Παρασκευή
2
Ιούνιος
Back

Μέσω δημοσκοπήσεων και όχι exit-polls η πρώτη εκτίμηση στις 7 – Ασφαλής πρόβλεψη στις 9

Οι πρωτόγνωρες εκλογικές διαδικασίες του σημερινού ιστορικού δημοψηφίσματος, δεν περιορίζονται στις συνθήκες τραπεζικής αργίας.

Για πρώτη φορά οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μετά το κλείσιμο της κάλπης, δεν θα μεταδώσουν exit poll. Οι δημοσκόποι φαίνεται ότι.. σηκώνουν τα χέρια ψηλά για έναν απλό λόγο: Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα αποφύγουν ένα ενδεχόμενο λάθος, τη στιγμή που όποια διαφορά, ίσως κυμανθεί στα όρια του στατιστικού λάθους. Μεγάλο το ρίσκο, επομένως. φοβήθηκαν το ενδεχόμενο λάθους και απέφυγαν το ρίσκο.

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, από τις οποίες οι εκλογικοί αναλυτές θα οπλιστούν με στοιχεία για την ερμηνεία του αποτελέσματος, όπως δήλωσαν ότι ψήφισαν οι υποστηρικτές των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι επί σειρά ετών κάθε κανάλι έκανε τη δική του δημοσκοπική πρόβλεψη, με την εταιρία που συνεργαζόταν. Από το 2009 και μετά, όμως, υπήρχε ένα exit poll για όλους, με τη συνεργασία του συνόλου των εταιρειών.

Nα σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Singular Logic, εκτίμηση αποτελέσματος θα έχουμε περίπου στις 9 το βράδυ (με την προϋπόθεση ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις) και εφόσον εκείνη την ώρα έχουν συγκεντρωθεί τα αποτελέσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας (περίπου 2.270 τμήματα) και αυτά είναι ομαλά κατανεμημένα στην επικράτεια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!