Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο

«Παράθυρο» για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο άνοιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
«Η μονιμότητα στο Δημόσιο ισχύει όσο υπάρχουν θέσεις. Εάν μία θέση καταργηθεί, τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει η έννοια της μονιμότητας», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος αν και συμπληρωσε ότι αυτό ισχύει για πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο, πολλοί εκ των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα μεταταχθούν και δεν θα απολυθούν.
Εκτιμάται, πάντως, πως περισσότερα από 1500 στελέχη σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για Οργανισμούς και φορείς με χιλιάδες στελέχη και υπαλλήλους που σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν έχουν αντικείμενο, είτε αυτό επικαλύπτεται από άλλες επιτροπές υπουργείων και ανεξάρτητων αρχών.
«Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος η κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, η οποία τους προστατεύει από απολύσεις για πολιτικούς λόγους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!