Ανοιχτό μέχρι τέλους του έτους θέλουν οι βιομήχανοι το ΧΥΤΑ Ταγαράδων

Να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 δεκεμβρίου η χωματερή των Ταγαράδων ζητά με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Γιάννης Σταύρου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ. Σταύρου ο νέος ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα δέχεται βιομηχανικά απόβλητα μετά το Νοέμβριο του 2008.

«Ο αποκλεισμός της παλαιάς χωματερής των Ταγαράδων, εξαιτίας διαμαρτυριών και η αδυναμία εναπόθεσης των στερεών βιομηχανικών αποβλήτων των εταιριών, έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και προστίθεται:

«Το θέμα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν την παραγωγική διαδικασία, με κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στα όρια διακοπής της λειτουργίας τους, καθώς τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων στοιβάζονται στο χώρο τους. Η κατάσταση αυτή, όπως αντιλαμβάνεστε, οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Παρακαλούμε θερμά να παρέμβετε άμεσα για την επίλυση του θέματος, με την άμεση εφαρμογή της απόφασης 3/2008 του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης και τη χρησιμοποίηση της χωματερής των Ταγαράδων έως την 31.12.2008».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!