Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης Μπουλούτα

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ανοίγει ο φάκελος με την υπόθεση της απόλυσης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, από το Κολλέγιο Αθηνών. Την απόφαση αυτή έλαβε ο κ. Γαβρόγλου έπειτα από συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός ζήτησε από τους νομικούς του συμβούλους να υποβάλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων, των πρακτικών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εγγράφων που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ και των στοιχείων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Θυμίζουμε ότι το Κολλέγιο Αθηνών είχε απολύσει την εκπαιδευτικό το 2013 αφού μηδένισε γραπτό του γιου του Αντώνη Σαμαρά επειδή αντέγραψε σε εξετάσεις, και είχε ζητήσει την αποβολή των δύο αιρετών μελών, του Μιχάλη Κουρουτού και της Αρχοντούλας Σαββιδάκη.

Η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά Γιώργο Μουρούτη, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, ο οποίος σε μακροσκελή επιστολή του περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυση της εκπαιδευτικού -η οποία δεν ζει πλέον- και τον ρόλο που έπαιξε ο πρώην πρωθυπουργός και το περιβάλλον του. Παράλληλα, ζητά να ανοίξει ο φάκελος Μπουλούτα.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΦΑΚΕΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!