«Ανάσα» στους οφειλέτες: ‘Ερχονται διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους

Σε έξι χρόνια θα καταβάλλονται τα ποσά εξόφλησης χρεών σε Εφορείες και Ασφαλιστικά Ταμεία μέσω ρυθμίσεων που θα προβλέπουν «κούρεμα» προσαυξήσεων και προστίμων,

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Ημερησία» κάνει λόγο για ρυθμίσεις που δίνουν «ανάσα» στους οφειλέτες και για επικείμενες  διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα καθίσταται αδύνατη η είπραξη των οφειλών χωρίς να συνοδευθεί από γενναία ρύθμιση που θα αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με το συγκεκριμένο πλαίσιο να αποτελεί και το επιχείρημα της κυβέρνησης προς την τρόικα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Σύμφωνα με την «Ημερησία» δεν αποκλείεται ακόμα και η θέσπιση 100 μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση χρεών αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Υπάρχει ένα καταρχήν «ναι» από την τρόικα ως προς την περικοπή προστίμων που η ίδια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα υψηλά. Οι νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο συσσωρεύονται επικίνδυνα υψηλά. Η ρύθμιση των χρεών αναμένεται να κατατεθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ, ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!