Αναμένεται η πρόσληψη ως και 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Αναμένεται η πρόσληψη ως και 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Χιλιάδες θα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσλάβει για το νέο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας, καθώς όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Σκάι, τα φετινά κενά θα ξεπεράσουν τις 20.000 και έτσι οι προσλήψεις των αναπληρωτών ενδεχομένως να φθάσουν τις 24.000.

Οι φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών έφθασαν τις 14.536,  ενώ οι συνταξιοδοτήσεις στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ανέρχονται σε περίπου 5.300. Αν ο φετινός αριθμός των συνταξιοδοτήσεων προστεθεί στις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 20.000 και ίσως τις ξεπεράσουν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προσλάβει χιλιάδες αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία ενώ μέσα από τις δηλώσεις γίνεται αντιληπτό ότι θα αξιοποιηθεί και για την επόμενη χρονιά το ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστικά ο Λοβέρδος δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε βρει έναν τρόπο κάλυψης των κενών που αποτελεί υπόδειξη και για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!