Ανακοινώθηκαν οι 13 νέοι περιφερειάρχες – Όλα τα βιογραφικά

Δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κίρκος, Χατζημιχάλης), τρεις υποψήφιες βουλευτίνες (Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Γερακούδη, Αλεξανδρίδου) και ακόμη 10 στελέχη που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το κυβερνών κόμμα (νομαρχιακούς συμβούλους, πρώην γενικούς γραμματείς περιφερειών κλπ) επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο ως νέους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών, μετά από εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση. Από τους 13 νέους Γ.Γ. οι εφτά είναι γυναίκες. Συγκεκριμένα, διορίζονται:

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
Κόκλα Θεοδώρα

Αττικής
Λιακόπουλος Ηλίας

Βορείου Αιγαίου
Θεολογίτου Σοφία

Δυτικής Ελλάδας
Αποστολόπουλος Αναστάσιος

Δυτικής Μακεδονίας
Κίρκος Γιώργος

Ηπείρου
Γεωργακοπούλου Δήμητρα

Θεσσαλίας
Γερακούδη Καλλιόπη

Ιονίων Νήσων
Αλεξανδρίδου Βασιλική

Κεντρικής Μακεδονίας
Λιονή Μαρία

Κρήτης
Καρούντζος Θανάσης

Νοτίου Αιγαίου
Μπρακουμάτσος Βασίλης

Πελοποννήσου
Χατζημιχάλης Φώτης

Στερεάς Ελλάδας
Διαμαντοπούλου Κατερίνα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚA ΣΗΜΕΙΩΜΑTA

ΚΟΚΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διαχείριση. Είναι Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας-Τουρκίας- Κύπρου (WINPEACE).

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος μηχανικός σε εξειδικευμένα βιομηχανικά έργα και έργα προστασίας περιβάλλοντος ενώ για μία δεκαετία απασχολήθηκε στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΚΥΔΕΠ.

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο κ. Ηλίας Λιακόπουλος είναι πτυχιούχος του μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Καρδίτσας. Έχει έντονη κοινωνική δράση και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

ΘΕΟΛΟΓΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στην Αμοργό. Απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και με μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Το 1990 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος στην Αμοργό. Εργάστηκε ως Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδική και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Εκλέχτηκε τρεις συνεχείς τετραετίες Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

Γεννήθηκε στο Βλάση Μεσσηνίας το 1958. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά και marketing. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο των εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων και πολύπλευρο συγγραφικό έργο. Πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Εργασίας. Από το 2008 είναι Γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΚΙΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρώην Βουλευτής. Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ορθοπεδική. Διετέλεσε Νομάρχης Χαλκιδικής και εξελέγη βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 και του 2000. Ως γιατρός συμμετείχε σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του σε ομάδα ιατρικής βοήθειας εν όσο βομβαρδιζόταν η Γάζα (2009).

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π., πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός καθώς και πτυχιούχος Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων.

Εκλέγεται Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας από το 1998 έως σήμερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, Στα 25 χρόνια της επαγγελματικής της πορείας ασχολείται με την μελέτη και επίβλεψη ιδιωτικών έργων με ιδιαίτερο σεβασμό στην αρχιτεκτονική κληρονομιά, στους παραδοσιακούς οικισμούς, στο δομημένο περιβάλλον αλλά και στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΠΟΠΗ

Γεννήθηκε στη Θάσο το 1961. Εργάζεται στο ΤΕΙ Καβάλας, ως προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας. Είναι πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων του ΤΕΙ Καβάλας. Ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία καθώς και Τουριστικό και Οικονομικό Μανατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα, ως ιδιοκτήτρια και διευθύντρια στην Καρίτσα Λάρισας. Στις τελευταίας εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής στου ΠΑΣΟΚ στο Ν. Λάρισας.

ΛΙΟΝΗ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1959 και είναι δικηγόρος. Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση με διάφορους ρόλους σε Νομαρχιακά και Δημοτικά συμβούλια από το 1987. Συμμετέχει και σε άλλες πρωτοβουλίες και κοινωνικούς φορείς και είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων κοινωνικών και εθελοντικών οργανώσεων.

ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Φαρμακοποιός. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου, Διευθύνων Σύμβουλος του Διαδημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Δίαυλος 10», Πρόεδρος Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης.

ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1958 στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης και έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης, ενώ τη διετία 2000-2002 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το 2008 είναι Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου.

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ

Πρώην Βουλευτής. Γεννήθηκε το 1957. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας από το 1993 έως το 2007. Διετέλεσε Υφυπουργός Γεωργίας από το 2000 έως το 2004. Από το 2007 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το ίδιο πανεπιστήμιο. Γνωρίζει άπταιστα γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Εργάζεται ως οικονομική διευθύντρια στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο των κατασκευών. Εξελέγη σύμβουλος το 2002 στο έκτο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων.

Στις βουλευτικές εκλογές του Oκτωβρίου 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθήνας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!