Άμεσες προσλήψεις προσωπικού ζήτησαν από τον Γ.Κατρούγκαλο τα μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος 

Την ανάγκη άμεσης πρόσληψης νοσηλευτών, ακόμη και κατ’ εξαίρεση τυχόν περιοριστικών διατάξεων, προκειμένου να καλυφθεί πλήθος κενών οργανικών θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλο.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να αποκατασταθούν κατ’ αρχήν οι αδικίες που συντελέστηκαν με τον θεσμό της διαθεσιμότητας και ακολούθως τους είπε ότι θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την ενίσχυση του ζωτικού χώρου της Υγείας, σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος έχει εξαγγείλει προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών ζήτησαν ακόμη την εφαρμογή ενός δίκαιου και εξειδικευμένου συστήματος αξιολόγησης με έμφαση στο στοιχείο της θετικής ενίσχυσης και όχι των ποινών, τη σύσταση καθηκοντολογίου των νοσηλευτών του ΕΣΥ και τη θεσμοθέτηση ειδικού τρόπου μοριοδότησης και αξιοποίησης των μετρήσιμων βιογραφικών στοιχείων, όπως αυτά θα προκύπτουν από τα επιστημονικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις της ΕΝΕ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, ζήτησαν εξορθολογισμό του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας και περιορισμό της δυνατότητας θέσεως των νοσηλευτών σε καθεστώς αυτοδίκαιης ή δυνητικής αργίας, άρση της προαγωγικής στασιμότητας, που συνεπάγεται μισθολογική στασιμότητα και αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης στην ιεραρχία της νοσηλευτικής υπηρεσίας των νοσοκομείων.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος ζητούν συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!