Αλλάζουν οι ημερομηνίες για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Αλλάζουν σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι ημερομηνίες υποβολής, οριστικοποίησης και έγκρισης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) καθώς και η περίοδος υποβολής των φυσικών φακέλων στις ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Έτσι, σύμφωνα με την 3η Τροποποίηση ισχύουν τα παρακάτω:

  • Ως περίοδος για την απόκτηση ονόματος και κωδικού χρήστη για καταχώρηση αίτησης στήριξης – φακέλου υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως και 23-12-2016. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 23-12-2016.
  • Ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως και 16-01-2017 (παρατάθηκε σε σχέση με την 2η Τροποποίηση όπου ήταν έως και 31-12-2016).
  • Ως περίοδος έγκρισης αυτών ορίζεται η μετά την 30-01-2017 (παρατάθηκε σε σχέση με την 2η Τροποποίηση όπου ήταν έως και 16-1-2017) περίοδος σύμφωνα με τα οριζόμενα στo Κεφάλαιο Γ.
  • Εγγεγραμμένοι υποψήφιοι στο ΠΣΚΕ που αδυνατούν να οριστικοποιήσουν την αίτηση στήριξης στο υπομέτρο 6.1 με υπαιτιότητα του ΠΣΚΕ, πριν την κρίσιμη ημερομηνία για την επιλεξιμότητά τους, έχουν το δικαίωμα να οριστικοποιήσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους χωρίς συνέπειες, μέχρι τις 16-01-2017 (παρατάθηκε σε σχέση με την 2η Τροποποίηση όπου ήταν μέχρι τις 31-12-2016). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή να έχουν ημερομηνία έκδοσης προγενέστερη της κρίσιμης για την επιλεξιμότητά τους ημερομηνία.
  • Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή από τις 17-1-2017 έως και τις 30-1-2017 (παρατάθηκε σε σχέση με την 2η Τροποποίηση όπου η περίοδος ήταν από τις 2-1-2017 έως και τις 16-1-2017), οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.»

Υπενθυμίζεται ότι τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα σχετικά έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν ηλεκτρονικά στο http://www.agrotikianaptixi.gr, στο σύνδεσμο http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=e6dc5789517d0ecd.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!