Αλλαγή εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο

Στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο με την πρόσληψη μάνατζερ και «προσωπικού με ιδιαίτερα προσόντα», προχωρεί η Κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ τα σχετικά νομοσχέδια έιναι ηδη ετοιμα από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση μέχρι τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ οι αλλαγές προβλέπουν: Πρώτον, θα επιτρέπεται η πρόσληψη με συνοπτικές διαδικασίες «προσωπικού με ιδιαίτερα προσόντα», όπως ονομάζεται, για να στελεχωθούν νευραλγικές θέσεις των υπουργείων ανεξάρτητα και πάνω από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, με στόχο να διεκπεραιώνει στην πράξη τα κυβερνητικά προγράμματα για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
 
δεύτερον, θα ενισχύονται τα ΚΕΠ ώστε να μετατραπούν πραγματικά σε «υπηρεσίες μιας στάσης» στις οποίες πολίτες, αλλά και επιχειρηματίες, θα διεκπεραιώνουν άμεσα τις υποθέσεις τους, ακόμη και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.
 
Τρίτον, θα τίθεται σε άμεση ισχύ η ενιαία κυβερνητική πύλη Ερμής, η οποία θα επιτρέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του κράτους χωρίς να παρεμβάλλονται φυσικά πρόσωπα.
 
Τέταρτον, θα καθιστά νομοθετική πράξη την απόφαση του ίδιου του κ. Καραμανλή η οποία ελήφθη πριν από περίπου δυόμισι χρόνια και υποχρέωνε όλους τους υπουργούς να του υποβάλλουν «εκθέσεις αξιολόγησης» για τα νομοσχέδια που καταθέτουν στη Βουλή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!