Αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής

Τον “χάρτη” με τα νοσοκομεία που αλλάζουν χαρακτήρα και αυτά που συγχωνεύονται έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Το Παίδων Πεντέλης συγχωνεύεται με το Σισμανόγλειο και μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ θα αποτελέσουν την ομάδα των νοσοκομείων που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης μετά από συνάντηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Επίσης στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος. Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Περισσότερα στο nooz.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!