Αλλαγές στο σύστημα επιλογής των συμβεβλημένων γιατρών

Το νέο σύστημα που αναμένεται να ισχύσει από τον ερχόμενο Απρίλιο, προβλέπει η επιλογή των συμβεβλημένων γιατρών να γίνεται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων σε συνδυασμό με το πόσες ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων μπορεί να καλύψει το ΕΣΥ.

Ήδη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης έχει ζητήσει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας στοιχεία για τον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων ασφαλισμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν. Για τις ιατρικές επισκέψεις που δεν θα καλύπτονται από το ΕΣΥ, ο ΕΟΠΥΥ θα υπογράφει συμβάσεις ανά περιοχή με ιδιώτες γιατρούς.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρά στην εφαρμογή νέων μέτρων για τη συνταγογράφηση και τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ήδη έχουν σταλεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) 8 κανόνες συνταγογράφησης που προβλέπουν μεταξύ άλλων: «πλαφόν» διαγνωστικών εξετάσεων που θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ανάλογα με την διάγνωση και την κατηγορία νόσου. Νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν και στη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να γράφονται αυτές οι εξετάσεις. Όσοι γιατροί τους αγνοούν συστηματικά θα ελέγχονται και θα δίνουν γραπτές εξηγήσεις. Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις κριθούν «ανεπαρκείς» τότε οι γιατροί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα ενώ θα απειλούνται και με διακοπή της σύμβασης.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και οι περιορισμοί στα παραπεμπτικά. Συγκεκριμένα, για κάθε ειδικότητα θα υπολογίζεται ο αριθμός των παραπεμπτικών και θα προκύπτει ο μέσος όρος. Όποιος γιατρός ξεπερνά κατά 20% το μέσο παραπεμπτικό θα καταγράφεται η υπέρβαση και θα γίνεται έλεγχος.

Πηγή: news247.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]