Ακίνητά της χωρίς σήμα του ΕΟΤ ενοικίαζε η σύζυγος του Γ.Βαρουφάκη – Τι απαντά ο υπουργός Οικονομικών

Χωρίς το σήμα του ΕΟΤ ενοικίαζε σε τουρίστες το νεοκλασικό της Πλάκας και τη βίλα στην Αίγινα, η σύζυγος του Γ.Βαρουφάκη, Δώρα Στράτου, σύμφωνα με δημοσίευμα. Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει: «Δυο μήνες ψάχνουν για μένα και τώρα επεκτάθηκαν στον οικογενειακό μου κύκλο. Αναμενόμενο, στις συνθήκες διαπραγμάτευσης που ζούμε».

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται ότι τα δύο πολυτελή ακίνητα ενοικιάζονταν από την Δώρα Στράτου -το διάστημα που το ζευγάρι ζούσε στο Τέξας- μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας.

Τα δύο ακίνητα, ωστόσο, δεν φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, που είναι το πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει κάποιου είδους ιδιοκτησιακή σχέση με τα εν λόγω ακίνητα και πως ειδικότερα το νεοκλασικό της Πλάκας ανήκει στην πεθερά του και η βίλα στην Αίγινα ανήκει εξ ημισείας στη σύζυγό του Δώρα Στράτου και στον πρώην σύζυγό της.

Ο Γ.Βαρουφάκης τόνισε πως η σύζυγός του είναι εντάξει σε ό,τι αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις της και απέρριψε επιχειρήματα περί οικογενειακής ευθύνης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, δε: «Δυο μήνες ψάχνουν για μένα και τώρα επεκτάθηκαν στον οικογενειακό μου κύκλο. Αναμενόμενο, στις συνθήκες διαπραγμάτευσης που ζούμε».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΟΤ, ΣΗΜΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!