Αυξημένες κατά 30% το 2014 οι αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή

Υπεβλήθη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, η Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» για τα πεπραγμένα του 2014 από τον Συνήγορο, Λευτέρη Ζαγορίτη, και την Αναπληρώτρια Συνήγορο, Αθηνά Κοντογιάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, το 2014 υπήρξε μεγάλη αύξηση αναφορών – πάνω από 30% – σε σχέση με το 2013, με το 81,14% αυτών να καταλήγει σε φιλική διευθέτηση και, μάλιστα, 72,65% υπέρ καταναλωτή και 8,49% υπέρ προμηθευτή.

«Με τη φιλική επίλυση των διαφορών, ενδυναμώνονται ταυτόχρονα η αγορά, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι έτοιμη να συμβάλει υπεύθυνα και εποικοδομητικά, παρεμβαίνοντας σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον καταναλωτή, όχι μόνο σε σχέση με τα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στο μείζον ζήτημα των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που παρουσιάζει πολλές παραμέτρους και βρίσκεται σε κρίσιμη φάση εξέλιξης» συμπλήρωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΡΙΣΜΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΑΝΑΦΟΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!