Αυτά είναι τα έργα που έχει σε προτεραιότητα το υπουργείο Υποδομών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
19
Μάι
Back

Αυτά είναι τα έργα που έχει σε προτεραιότητα το υπουργείο Υποδομών

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, η ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας σε συνδυασμό με νέα οδική σύνδεση λεωφόρου Σχιστού με τη ζεύξη, η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας καθώς και οι επεκτάσεις του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι τα έργα προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με όσα είπε στον χαιρετισμό του σε Ημερίδα του ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων) ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Όπως είπε, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, τα έργα θα προωθηθούν με βάση τη νέα λογική που θα διέπει τα έργα παραχώρησης με σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εντός του 2015 ολοκληρώνεται η επαναδιαπραγμάτευση των έργων παραχώρησης, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου θα προκηρυχθούν οι πρώτες δύο εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

Ο κ. Δέδες σημείωσε ακόμη ότι ο νέος νόμος που θα διέπει τις δημόσιες συμβάσεις θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και συμπλήρωσε ότι στη γενική γραμματεία Υποδομών σχεδιάζονται δύο νέα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το πρώτο αφορά νέο σύστημα υπολογισμού του κόστους των έργων με στόχο την άρση των στρεβλώσεων και το δεύτερο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των τεχνικών έργων με στόχο μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και την αντιμετώπιση του φαινομένου της ψευδούς απασχόλησης μηχανικών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!