Αυστηρότερες οι ποινές για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά μεταναστών και ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με το Βήμα, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια αλλά και χρηματικό πρόστιμο έως 20.000 ευρώ για όσους σκοπίμως δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου – συμπεριλαμβανομένου και του Διαδικτύου – προκαλούν βίαια επεισόδια κατά ομάδων ή κατά ενός ατόμου που «προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό».

Παράλληλα προβλέπεται παρόμοια τιμωρία για όσους «αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, ναζισμού και φασισμού».

Μάλιστα, στο ίδιο νομοσχέδιο αναφέρεται πως αν αρχηγός κόμματος περιπέσει σε ένα από τα παραπάνω αδικήματα τότε θα περικόπτεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα.

Πηγή: Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, NOOZ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!