Άδωνις: Μνημονιακή υποχρέωση η διαθεσιμότητα 12.500 εργαζομένων

Με… μικρό καλάθι βγήκαν οι γιατροί από το υπουργείο Υγείας μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον αρμόδιο υφυπουργό κ.Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων δήλωσε ότι «για εμάς ισχύει αυτό που είχαμε πει», ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος επεσήμανε ότι δεν έμειναν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι από τη συνάντηση. Πάντως είπε ότι ελπίζει ότι μέσα από αυτό το διάλογο θα βρουν «εκείνα τα σημεία τριβής τα οποία κάνουν κακό κατ’ αρχήν στο κοινωνικό σύνολο», ενώ αναφορικά με το θέμα των εργασιακών σχέσεων είπε ότι «η αποκλειστική απασχόληση επιστημονικά καταστρέφει τον κλάδο».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος διευκρίνισε ότι δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: «Δεν μπορεί γίνεται ουσιώδης διάλογος κάτω από εμμονές, κάτω από ακαμψίες ή κάτω από απειλές. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να μετέχουν στον διάλογο, αν και διαφαίνεται ότι είναι δύσκολο να υπάρξει σύγκλιση επί της ουσίας» είπε συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Βήμα», κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Υγείας φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι η διαθεσιμότητα 12.500 γιατρών και άλλων εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας έναντι των δανειστών μας.
Επίσης, επανέλαβε ότι οι γιατροί που θα ενταχθούν στο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα εργάζονται υπό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως προκύπτει και από τη σχετική τροπολογία, ενώ το περιεχόμενο των συμβάσεων που θα συναφθούν μεταξύ γιατρών ΕΟΠΥΥ και Υγειονομικών Περιφερειών θα μελετήσει τεχνική επιτροπή υπό τον κ. Μπέζα.
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την επιθυμία να έχουν ανοίξει και να λειτουργούν με το νέο καθεστώς τα πολυϊατρεία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Με πληροφορίες από «Το Βήμα».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]