Άδωνις: Μετά τη μήνυση του Δ. Τήνου ιδρύει ιδιωτικές κλινικές στα νησιά

Με τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στα νησιά επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη γιατρών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Δύο ημέρες μετά τη μήνυση του δημάρχου Τήνου ο υπουργός Υγείας κατέθεσε  (το βράδυ της Παρασκευής) τροπολογία  με την οποία δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών κλινικών στα νησιά χωρίς περιορισμούς, πληθυσμιακούς ή γραφειοκρατικούς, που ίσχυαν μέχρι τώρα. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η διευκόλυνση της δημιουργίας των ιδιωτικών κλινικών επιδιώκεται για λόγους εθνικού συμφέροντος. Όπως εκτιμάται, η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων στα νησιά θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ενώ θα καλύψει και τα κενά στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των κατοίκων.

Κατά το υπουργείο, το ζητούμενο είναι η δημιουργία «μικρότερων και πιο ευέλικτων λειτουργικά σχημάτων ιδιωτικών κλινικών»  στις ευαίσθητες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, θέτοντας ως προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες την ίδρυση κλινικών με ελάχιστο αριθμό κλινών τις 15 καθώς και την κάλυψη παθολογικών- χειρουργικών περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η δυνατότητα μεταστέγασης κλινικών που λειτουργούν στην επικράτεια σε νησιά, «καθόσον η διαδικασία δημιουργίας κλινικών με τον τρόπο αυτό είναι απλούστερη και σαφώς συμφέρουσα οικονομικά».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΝΗΣΙΑ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!