Άδωνις: Απολύσεις θα γίνουν αν η αξιολόγηση καταλήξει σε τέτοιο αποτέλεσμα

Στοίχημα βάζει για μία ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης «ότι δεν θα υπάρξει απόλυση στο ΕΣΥ και στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας και κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» προσθέτει ωστόσο: «Εφόσον η αξιολόγηση που θα γίνει καταλήξει στο αποτέλεσμα ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας τότε θα γίνουν», διευκρινίζοντας ότι «για κάθε έναν που θα φεύγει από την Πρωτοβάθμια ταυτοχρόνως θα κάνουμε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ».

Ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι πλέον η διαδικασία έχει περάσει στο επόμενο στάδιο, εκείνο που αφορά τα νοσοκομεία στην επαρχία, όπου η κατάσταση εκεί «είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη παράγοντες, όπως η γεωγραφία της περιοχής ή το οδικό δίκτυο. Δεχτήκαμε τις τελικές προτάσεις και από εβδομάδα ξεκινά ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι στην πρόσφατη Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε ο ΕΟΠΥΥ να γίνει μόνο αγοραστής: «Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο να αντέξει η κυβερνητική συνοχή μέχρι το τέλος της τετραετίας ενώ αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι στην ΝΔ «υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόσωπο για το οποίο θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε».

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!