Αδ.Γεωργιάδης: «Νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς»

Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ διαβεβαίωσε για την «απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων». Είπε, συγκεκριμένα, ότι «στη χώρα μας είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας», ενώ σημείωσε πως η προστασία της υγεία των πολιτών θα γίνεται με πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν.
Η συζήτηση εστιάστηκε και στην αξιοποίηση του προσωπικού στα νοσοκομεία. Ο Χ.Ράιχενμπαχ εξήρε το «το ειλικρινές ενδιαφέρον του νέου υπουργού για την υγεία των πολιτών» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία τους.Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο Α.Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να βρεθεί λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν άλλοι πόροι, τους οποίους πάντως δεν εξειδίκευσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΧΟΡΣΤ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!