αχτσιόγλου-για-13η-σύνταξη-θα-χορηγηθεί-535465
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 10.05.2019 | 15:43

Αχτσιόγλου για 13η Σύνταξη: Θα χορηγηθεί σε όλους τους συνταξιούχους και θα είναι μόνιμη

«Η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί σε όλους τους συνταξιούχους και θα είναι σε μόνιμη βάση» τόνισε απο το βήμα της Βουλής, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά περίπου 2,5 εκ συνταξιούχους.

Η ίδια υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα που παρουσιάσε η κυβέρνηση απο το Ζάππειο αλλάζει ο χάρτης των εισοδημάτων των πολιτών.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως επιστρέφει τον ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014 τόνισε «δεν επαναφέρουμε αυτά που βρήκαμε γιατί θα έπρεπε τότε τα ταμεία μας να είναι άδεια, οι ανασφάλιστοι να μην έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, η ανεργεία να είναι στο 26%, τα ελληνικά ομόλογα στο 5% και το δημόσιο χρέος να είναι αρίθμιστο».

Επίσης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης προσβάλει τους συνταξιούχους όταν λέει ότι η 13η σύνταξη είναι «προεκλογικό επίδομα».

Χαρακτήρισε «αντιπολίτευση της απόγνωσης» το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ποτέ δεν θα χορηγούσε 13η σύνταξη. «Για τον κ. Μητσοτάκη οι προτεραιότητες των πολλών δεν είναι εφικτές ενώ για εμας είναι» συμπλήρωσε.