ΑΑΔΕ: Με φορτηγά x-ray κατά του λαθρεμπορίου

Στην μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο θα ρίξει η ΑΑΔΕ, ειδικά φορτηγα εξοπλισμένα με συστήματα X-ray.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, η Ανεξάρτητη Αρχή θα αγοράσει από το ελεύθερο εμπόριο, οκτώ κλειστά φορτηγά αυτοκίνητα ειδικού τύπου, πετρελαιοκίνητα, τα οποία θα φέρουν ενσωματωμένα στο αμάξωμά τους ανιχνευτικά συστήματα ακτινών-Χ με κυβισμό μηχανής και ισχύ του κινητήρα επαρκή ώστε να εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή μετακίνηση του αυτοκινούμενου συστήματος για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Τα ως άνω οχήματα θα χρησιμοποιούνται για ελέγχους έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες–Χ.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω προμήθειας θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεωνσύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί προμηθειών του δημόσιου τομέα και η συντήρηση των αυτοκινήτων θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό της Α.Α.Δ.Ε.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τελωνειακές υπηρεσίες ενισχύθηκαν πέρυσι με τέσσερα επιπλέον x-ray scanners, ενώ διενεργήθηκε πλήθος ελέγχων δίωξης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου που οδήγησαν στην αύξηση των κατασχέσεων/δεσμεύσεων κατά 45,30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΑΧΗ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, X-RAY


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!