Σαμαράς: 150-180 χιλιάδες εκτός δημοσίου σε 4 χρόνια

150 με 180 χιλιάδες υπάλληλοι θα δουν μέσα σε 4 χρόνια την πόρτα εξόδου από το δημόσιο, επανέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του «Εκόνομιστ». Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η αντικατάσταση 15 χιλιάδων ακατάλληλων υπαλλήλων και η αντικατάσταση τους από νέα παιδιά δεν είναι μέτρο βαρβαρότητας αλλά θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας του δημοσίου.

«Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε, πώς όταν διώχνεις 15 χιλιάδες ακατάλληλους από το δημόσιο και προσλαμβάνεις αμέσως έναν ίσο αριθμό νέων παιδιών με όρεξη για δουλειά και με αξιοκρατικά κριτήρια, αυτό δεν είναι «μέτρο βαρβαρότητας»! Είναι ποιοτική αναβάθμιση του κράτους. Κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν και «κολλημένοι» είναι οι ίδιοι και την Ελλάδα τη θέλουν μόνιμα «κολλημένη» στο χθες! Και δεν θα τους το επιτρέψουμε», τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι « μειώνουμε το προσωπικό του δημοσίου σταδιακά και ομαλά. Με τον κανόνα: μία νέα πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις. Έτσι σε τρία-τέσσερα χρόνια θα έχουν απομακρυνθεί 150 με 180 χιλιάδες υπεράριθμου προσωπικού. Αλλά στο μεταξύ βελτιώνουμε ποιοτικά το κράτος απομακρύνοντας αμέσως «επίορκους» ή «κοπανατζήδες» ή προσωπικό από οργανισμούς που καταργούνται γιατί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν! Και στη θέση τους προσλαμβάνουμε ικανά νέα παιδιά με ΑΣΕΠ σε θέσεις όπου τους έχουμε απόλυτα ανάγκη.»

Διαβάστε επίσης

Στουρνάρας: 160.000 εκτός δημοσίου έως το 2015

Μανιτάκης: Ανάγκη για αλλαγή συμπεριφορών και ηθικών στάσεων

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Περισσότερα για Δημόσιο και απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!