Μέρκελ-Σαμαράς: «Φαγούρα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αίσθηση προκάλεσε η εμφατική αναφορά της Γερμανίδας Καγεκλαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένη, αφού αναφέρθηκε μέχρι και στο πρόσφατο ταξίδι Ελλήνων δημάρχων στη Νυρεμβέργη, ενώ επεσήμανε την ανάγκη πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων στους ΟΤΑ, πέραν αυτών, που -όπως αναγνώρισε- έχουν ήδη γίνει.

 Στο λεξιλόγιο των πιστωτών μεταρρυθμίσεις, όταν πρόκειται για το ελληνικό ζήτημα, σημαίνει πρώτα απ όλα απολύσεις και με την έννοια αυτή η ειδική αναφορά της Μέρκελ εκλαμβάνεται από πολλές πλευρές ως μήνυμα συνέχισης της ίδιας στρατηγικής συρρίκνωσης του προσωπικού στους ΟΤΑ.
Τα καλά νέα είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για διοχέτευση κονδυλίων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο από τα ευρωπαϊκά ταμεία, όσο και από τη γερμανική τράπεζα επενδύσεων η οποία θα συμβάλει με 100 εκ. ευρώ στη μόχλευση που θα γίνει στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο συνολικής δύναμης 500 εκ. ευρώ.
Οι πολλαπλές αναφορές της Α. Μέρκελ σε θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες ο εντεταλμένος της για τέτοια θέματα κ. Φούχτελ έχει ειδικό ρόλο να διαδραματίσει, αφού οι ΟΤΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μεγαλύτερου από τους δανειστές μας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!