Α. Γεωργιάδης: Θα απολυθούν όσοι έχουν πλαστό πτυχίο

Την απόλυση όσων μπήκαν στις υπηρεσίες Υγείας με πλαστά πτυχία ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί στον Σκαι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι 1618 γιατροί που βρίσκονται σε κινητικότητα θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους μονάδες -της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας. «Ολοκληρώσαμε την ΚΥΑ με τον κ. Μητσοτάκη θα την παρουσιάσουμε τη Δευτέρα. Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μη ανανέωσης των συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και πως στο νομοσχέδιο που επίκειται θα περιλαμβάνονται σχετικά άρθρα για την ανανέωση τους.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά τη μεταβατική περίοδο της διαθεσιμότητας, κατά το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε έκτακτο σχέδιο για την εφημερία των νοσοκομείων σε κινητικότητα. Για την μεταβατική περίοδο των 15 ημερών θα έχουμε υποστήριξη και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία» δήλωσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε δεκάδες νόμους, που έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια, δεν εφαρμόζονται και βρίσκονται στο «ψυγείο».  «Το 95% των μεταρρυθμίσεων που μας παρουσιάζει η τρόικα είναι πολύ ωραίες, αλλά ήδη ψηφισμένες εδώ και πολλά χρόνια, είναι νόμοι, και δεν εφαρμόζονται» δήλωσε και έφερε ως παράδειγμα δημοσίευμα για το κλείσιμο τριών ψυχιατρείων (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δρομοκαΐτειο και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης), σημειώνοντας ότι ήταν απόφαση του 2001, επί  υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση