48ωρη των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζητούν:
-Αμεση έκδοση της Γ’ προκήρυξης με τις διπλάσιες θέσεις εργασίας του συνόλου των θέσεων από τις ήδη συστημένες (ΦΕΚ 1882Β/04-09-2009) καθώς και τις υπολειπόμενες (ΦΕΚ 294Β/5-3-2007) ακριβώς με το καθεστώς που διέπεται από το ν3200/2003 αρ.24.
-Εξαίρεση των συναδέλφων με συμβάσεις έργου.
-Αμεση και οριστική ικανοποίηση του αιτήματος για αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
-Να λυθεί άμεσα η άνιση μισθολογική αντιμετώπιση των υπαλλήλων των ΚΕΠ ΟΤΑ Β’ βαθμού.
-Τη θέσπιση ειδικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου για το θεσμό.
-Να δοθεί λύση στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΠ, εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων.

Κατά τη διήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών είτε δεν θα λειτουργούν είτε θα υπολειτουργούν. 

                                       Στήριξη από δήμαρχο Αμαρουσίου

Να δοθεί από την Κυβέρνηση άμεση λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων των ΚΕΠ, ζητά ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΤΕΔΚΝΑ, Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης ζητά:
– την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων.
– την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προκήρυξης και της κάλυψης των θέσεων από τους επιτυχόντες.
– τη μοριοδότηση των σημερινών εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!