3η-e-λικία-ξεκινά-σε-3-δήμους-το-πρόγραμ-1056196
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 31.01.2023 | 15:00

«3η e-λικία»: Ξεκινά σε 3 Δήμους το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης των άνω των 60 ετών

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού η δράση «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων». Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, ώστε να είναι ενεργοί και να νιώθουν ψηφιακά ασφαλείς στην καθημερινή διάδρασή τους.

Το πρόγραμμα «3η e-λικία» υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στηρίζεται στη δημιουργία και λειτουργία «Ψηφιακών Γωνιών» σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, όπου δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να απευθύνονται και να συμμετέχουν στο δωρεάν πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης και Εκπαίδευσης. Η υλοποίησή της υποστηρίζεται από ειδικά εκπαιδευμένους «Ψηφιακούς Βοηθούς – Εκπαιδευτές», οι οποίοι καθοδηγούν, εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τους δημότες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Στόχος της δράσης είναι οι πολίτες να εξοικειώνονται και να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας και να αναπτύσσουν αντίστοιχες ψηφιακές ικανότητες. Ταυτόχρονα, να μπορούν να επικοινωνούν και να δικτυώνονται με τα προσφιλή και αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω των σύγχρονων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και κοινωνικών δικτύων με αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη στα ψηφιακά μέσα και στις νέες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούνιο του 2022 στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας και κατέγραψε μεγάλη συμμετοχή. Η δεύτερη φάση της πιλοτικής λειτουργίας που ανακοινώνεται σήμερα έρχεται σε υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι Δήμοι Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού με το ΕΔΥΤΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «3ης e-λικία»: act.nationaldigitalacademy.gov.gr/3elikia/. Σύντομα θα αναρτηθούν και περαιτέρω πληροφορίες για το ωράριο και τους χώρους διεξαγωγής του προγράμματος στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού.