14η Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Περιφερειών και Πόλεων – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (έγγραφο)

Η Επιτροπή των Περιφερειών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυναν πρόσκληση για την υποβολή αίτησης συµµετοχής εταίρων στην 14η Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Περιφερειών και Πόλεων. Οι ενδιαφερόµενες τοπικές και περιφερειακές αρχές από ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση προκειµένου να συµµετάσχουν επισήµως ως εταίροι στην ετήσια εκδήλωση που πραγµατοποιείται στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ στις 10-13 Οκτωβρίου τ.ε. στις Βρυξέλλες.

Υπό τον τίτλο «Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις για µια Βιώσιµη, Χωρίς Αποκλεισµούς Ανάπτυξη», η 14η Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Περιφερειών και Πόλεων θα εστιαστεί σε τρεις θεµατικές προτεραιότητες:

«∆ιαρκής και βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη»: Ποιες είναι οι νέες ευκαιρίες για τις περιφέρειες και τις πόλεις για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης µε δεδοµένη τη διεθνοποίηση των οικονοµιών της Ευρώπης; Και ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες προσέλκυσης νέων παραγωγικών επενδύσεων στον 21ο αιώνα; Ποιες περιφέρειες και πόλεις είναι σήµερα πιο επιτυχηµένες στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και σε ποια βάση; Στόχος αυτής της προτεραιότητας είναι να αναλυθούν οι νέες ευκαιρίες που συνδέονται µε την καινοτοµία, µε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα, την ανάπτυξη της οικονοµίας χαµηλών εκποµπών άνθρακα και την κυκλική οικονοµία, καθώς και την έξυπνη εξειδίκευση.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΛΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!