Υπό παραίτηση η Σύγκλητος του Παν/μίου Αθηνών

Στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται οι παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του. Το διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο Θ. Πελεγρίνης δήλωσε: «Η σύγκλητος και το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το διδακτικό έργο υπό ομαλές συνθήκες».

Ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για αστυνομική επέμβαση στα Πανεπιστήμια ενώ κατήγγειλε την δημοσιοποίηση των πινάκων του ΑΣΕΠ υποστηρίζοντας ότι έχουν πολλά λάθη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι ευθύνη του υπουργείου να λειτουργήσει ομαλά το Ίδρυμα», ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον έφεραν να έχει καταθέσει αγωγή κατά του συμβουλίου του Ιδρύματος υποστηρίζοντας ότι με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, το συμβούλιο συκοφάντησε τον πρύτανη με αιτιάσεις που δεν έχουν καμία υπόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, είχε γνωστοποιηθεί ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ προχωρούν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΕΙ, ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ, ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΚΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!