ΥΠΕΣ- Μονιμοποίηση συμβασιούχων: Δεν είναι στις αρμοδιότητες μας (έγγραφο)

Δεν είναι στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Αυτή είναι η επίσημη απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης απατώντας στην αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ που ζήτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε απεργία πείνας θα προχωρήσουν συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» των δήμων στις 16 Απριλίου, ημέρα που το σωματείο συμβασιούχων ΟΤΑ Ελλάδος έχει κηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

 Ειδικότερα στην απάντηση του, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει:

Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, που κατέθεσαν οι Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, σχετικά με το από 14-03-2019 ψήφισμα της συγκέντρωσης των
ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου με αίτημα την απαλοιφή από το Σύνταγμα κάθε διάταξης που εμποδίζει ή ακυρώνει το δικαίωμα στην εργασία, σας γνωρίζουμε κατά το μέρος που αφορά στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, ότι η κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, με το οποίο απαγορεύεται η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, εκφεύγουν του πεδίου αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!