ΥΠΕΣ κατά 3Κ: Με στάση εργασίας και συγκέντρωση απαντούν οι εργαζόμενοι

Σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, προχωρούν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους στο άρθρο 76 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ με το οποίο όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση των εργαζομένων της 3Κ για μία εφταετία, όταν για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ισχύει η διετία.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην Βουλή διαπιστώσαμε ότι στο άρθρο 76 υποχρεώνει τους νεοδιοριζομενους συναδέλφους της 3κ σε 7ετη παραμονή στον φορέα που διορίστηκαν, χωρίς δικαίωμα μετάταξης ή απόσπασης. 

Για την διάταξη του άρθρου 76 θεωρούμε ότι είναι εκδικητική και άδικη για τους συγκεκριμένους συναδέλφους.

Γι αυτούς τους λόγους προκηρυσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11.00πμ έως την λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Ζητάμε άμεση απόσυρση του άρθρου και την παραμονή της 2ετους υποχρεωτικής θητείας όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΥΠΕΣ, 3Κ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]