Υπ.Εργασίας: Τον Σεπτέμβριο ξανά σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

  • Απο stergios
  • 11 Μαρτίου 2018 - 14:27
  • Comments Off

Οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν ξανά σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά ψηφισμένο νόμου του κράτους».

Αφορμή για την σχετική ανακοίνωση – απάντηση, έδωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», στο οποίο γινόταν λόγος για «εγκατάλειψη υποσχέσεων του υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες της ιστορικής κατά τα άλλα εφημερίδας. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα σχετικά συναισθήματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος το δημοσίευμα», αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο, καταλήγοντας: «Ωστόσο, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους στερήσουμε τη χαρά: οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν ξανά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018. Σημειωτέον δε ότι αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά ψηφισμένο νόμου του κράτους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!