Χρυσή Αυγή: Σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας

Με Αποφάσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2) Αρχιφύλακες και (1) Αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Στην οικία του 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

•Στην οικία του 40χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, (121) φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm, (15) φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm, (8) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, (4) κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι παραπάνω συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο 29χρονος αστυφύλακας και ο 40χρονος αρχιφύλακας ήταν αποσπασμένοι στη φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ η οργανική τους θέση ήταν σε τμήμα της Αττικής. Ο 41χρονος αρχιφύλακας ήταν στη φρουρά του Ηλιόπουλου και ήταν αποσπασμένος από τμήμα του Βόλου. Δεν προκύπτει εμπλοκή τους με την υπό έρευνα υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΥΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!